Fietsen en wandelen in de landelijke Charente streek

Ons vakantiehuis is gelegen op "Domaine de la Haute Prèze", vlak bij het golfterrein "Golf de la Prèze International".  Het is een ideaal vertrekpunt voor tal van uitgestippelde wandel- en fietsroutes in een groene, bosrijke en heuvelachtige omgeving.  In de Charente zijn er meer dan 40 uitgestippelde wandelingen van 3,5 tot 24,5km met verschillende moeilijkheidsgraad. 

In de nabijgelegen dorpen vind je de gekende Franse (rommel)marktjes.  Bovendien is het in de zomer aangenaam warm en hebben we een zacht voor- en najaar.  Af en toe een buitje zorgt voor de nodige afkoeling en de groene natuur.

Bezoek zeker onderstaande websites voor meer info.

Actieve uitstappen

In het nabijgelegen Montbron kan u kanoën op de Tardoire, zeilen kan op Lac de Lavaud.  In Gorge du Chambon bevindt zich een Centre de Loisirs - daar kan u terecht voor paardrijden, actieve wandelingen, fiets- en mountainbike routes.

Toeristische trekpleisters

  • Vlakbij Rousède vindt u "Oradour-sur-Glane", dit dorp werd in 1944 net na D-Day ingesloten en verwoest. Bij de ingang van het dorp is een ondergronds museum, wie de ingang passeert komt midden in het dorp weer bovengronds waar alle ruïnes nog staan zoals ze na de fatale dag zijn achtergelaten. Meer info op www.oradour.org  
  • De oude binnenstad van Angoulême (45km)
  • Het kasteel van Rochefoucauld
  • Het pantoffelmuseum in Varaignes (22km)
  • De stad Limoges (60km), Cognac (70km) en Périgueux (95km)
Kanovaren op de Tardoire
Angouleme
Montbron
Oradour-sur-Glane
La Charente
Limoges
Lac de lavaud
Rochefoucauld